Category: Review

1 2 3 7 10 / 69 POSTS
EKONOMI GIG: Cara Cepat Jadi Kaya

EKONOMI GIG: Cara Cepat Jadi Kaya

Pernah dengar tak Gig Economy? Kalau korang nak tau, Gig economy ni lebih kepada pekerjaan khusus dalam jangka masa pendek, dia lebih menggunakan
Air Oren Bodoh Hidangan Untuk Hari Raya

Air Oren Bodoh Hidangan Untuk Hari Raya

Kalau korang ni orang Melaka, mesti korang tahu jenama Long Chan, atau secara kolokialnya dipanggil "oren bodoh". Apa yang bodohnya dan kenapa pa
Orang Dah Lupa Kuih Raya Lagend!

Orang Dah Lupa Kuih Raya Lagend!

Hari raya je mesti akan ada pelbagai kuih raya yang akan dihidangkan. Setiap tahun ada je kuih raya baru yang muncul, disebabkan kreativiti dan b
10 Video Terbaik Sugu Pavithra

10 Video Terbaik Sugu Pavithra

Youtuber yang semakin melonjak naik sekarang ni, Sugu Pavithra. Aku salute gila dengan Sugu ni, video dia pun bukan kaleng-kaleng. Semua video d
Tteokbokki Makanan Orang Kaya Korea

Tteokbokki Makanan Orang Kaya Korea

Selain kimbap, kimchi atau bibimbap, peminat makanan Korea mesti tau apa tu Tteokbokki atau orang bukan korea sebut Topokki. Tteokbokki n
Sistem Pendidikan Di Malaysia & Hogwarts Sama.

Sistem Pendidikan Di Malaysia & Hogwarts Sama.

Bagi sesiapa yang layan cerita Harry Potter korang mesti tahu tempat belajar atau sekolah Harry dengan kawan-kawan dia, iaitu Hogwarts. Tapi b
Gaji Kena Potong Masa PKP?? Aaaa..Tidak!!!!

Gaji Kena Potong Masa PKP?? Aaaa..Tidak!!!!

Dilema isu orang yang makan gaji masa PKP ni. Ye lah, kalau gaji yang ada basic tu no problem la sebab still dapat gaji even tak boleh bekerja se
PERFUME CAP AYAM!

PERFUME CAP AYAM!

Mesti korang spray minyak wangi or perfume sebelum keluar rumah kan? Tak kesahlah untuk pergi kerja ke, kenduri ke, dating ke, dsb mesti korang c
Mukbang : Pelahap Inginkan Perhatian.

Mukbang : Pelahap Inginkan Perhatian.

Trend rakam sambil makan ni dah berleluasa kat seluruh dunia. Benda ni jadi viral kat Korea sejak 2015, dan sekarang jadi trend untuk kaki makan.
Jom Kenali ANARKI !

Jom Kenali ANARKI !

Nilai kebebasan mutlak adalah asas dalam Anarki Korang mesti familiar kan dengar nama Anarki ni ataupun logo A dalam bulatan ? Tapi korang tahu k
1 2 3 7 10 / 69 POSTS