Category: Review

1 2 3 8 10 / 73 POSTS
10 Haiwan Jangka Hayat Singkat

10 Haiwan Jangka Hayat Singkat

Setiap benda hidup pasti akan mati. Haa.. sama je macam manusia dan haiwan tapi ada juga perbezaan yang kita perlu tahu. Di dunia, terdapat pelbagai
5 Dokumentari Terbaik di YouTube

5 Dokumentari Terbaik di YouTube

Dokumentari YouTube merangkumi beberapa karya yang paling unggul seperti The September Issue, 13th, The White Helmets dan banyak lagi. Berikut a
“Best Movies” Wajib Tengok Tahun 2020

“Best Movies” Wajib Tengok Tahun 2020

Memandangkan kita sudah pun menghampiri tahun 2020, jom habiskan tahun ini dengan menonton movie yang mungkin belum korang tengok. Pssst! (Sediak
American Murder: The Family Next Door

American Murder: The Family Next Door

Dokumentari jenayah lagi mengerikan di Netflix, "American Murder: The Family Next Door" menarik perhatian kepada salah satu jenayah tida
EKONOMI GIG: Cara Cepat Jadi Kaya

EKONOMI GIG: Cara Cepat Jadi Kaya

Pernah dengar tak Gig Economy? Kalau korang nak tau, Gig economy ni lebih kepada pekerjaan khusus dalam jangka masa pendek, dia lebih menggunakan
Air Oren Bodoh Hidangan Untuk Hari Raya

Air Oren Bodoh Hidangan Untuk Hari Raya

Kalau korang ni orang Melaka, mesti korang tahu jenama Long Chan, atau secara kolokialnya dipanggil "oren bodoh". Apa yang bodohnya dan kenapa pa
Orang Dah Lupa Kuih Raya Lagend!

Orang Dah Lupa Kuih Raya Lagend!

Hari raya je mesti akan ada pelbagai kuih raya yang akan dihidangkan. Setiap tahun ada je kuih raya baru yang muncul, disebabkan kreativiti dan b
10 Video Terbaik Sugu Pavithra

10 Video Terbaik Sugu Pavithra

Youtuber yang semakin melonjak naik sekarang ni, Sugu Pavithra. Aku salute gila dengan Sugu ni, video dia pun bukan kaleng-kaleng. Semua video d
Tteokbokki Makanan Orang Kaya Korea

Tteokbokki Makanan Orang Kaya Korea

Selain kimbap, kimchi atau bibimbap, peminat makanan Korea mesti tau apa tu Tteokbokki atau orang bukan korea sebut Topokki. Tteokbokki n
Sistem Pendidikan Di Malaysia & Hogwarts Sama.

Sistem Pendidikan Di Malaysia & Hogwarts Sama.

Bagi sesiapa yang layan cerita Harry Potter korang mesti tahu tempat belajar atau sekolah Harry dengan kawan-kawan dia, iaitu Hogwarts. Tapi b
1 2 3 8 10 / 73 POSTS