Category: Hiburan

1 2 3 19 10 / 189 POSTS
Air Oren Bodoh Hidangan Untuk Hari Raya

Air Oren Bodoh Hidangan Untuk Hari Raya

Kalau korang ni orang Melaka, mesti korang tahu jenama Long Chan, atau secara kolokialnya dipanggil "oren bodoh". Apa yang bodohnya dan kenapa pa
Orang Dah Lupa Kuih Raya Lagend!

Orang Dah Lupa Kuih Raya Lagend!

Hari raya je mesti akan ada pelbagai kuih raya yang akan dihidangkan. Setiap tahun ada je kuih raya baru yang muncul, disebabkan kreativiti dan b
10 Video Terbaik Sugu Pavithra

10 Video Terbaik Sugu Pavithra

Youtuber yang semakin melonjak naik sekarang ni, Sugu Pavithra. Aku salute gila dengan Sugu ni, video dia pun bukan kaleng-kaleng. Semua video d
Tteokbokki Makanan Orang Kaya Korea

Tteokbokki Makanan Orang Kaya Korea

Selain kimbap, kimchi atau bibimbap, peminat makanan Korea mesti tau apa tu Tteokbokki atau orang bukan korea sebut Topokki. Tteokbokki n
Sistem Pendidikan Di Malaysia & Hogwarts Sama.

Sistem Pendidikan Di Malaysia & Hogwarts Sama.

Bagi sesiapa yang layan cerita Harry Potter korang mesti tahu tempat belajar atau sekolah Harry dengan kawan-kawan dia, iaitu Hogwarts. Tapi b
Gaji Kena Potong Masa PKP?? Aaaa..Tidak!!!!

Gaji Kena Potong Masa PKP?? Aaaa..Tidak!!!!

Dilema isu orang yang makan gaji masa PKP ni. Ye lah, kalau gaji yang ada basic tu no problem la sebab still dapat gaji even tak boleh bekerja se
Macam-Macam PKP!

Macam-Macam PKP!

Dah masuk 33 hari kita menjalani Perintah Kawalan Pergerakan (PKP). Dalam masa hampir 5 minggu ni macam-macam lah benda viral berlaku setiap hari
Kisah Tragis Game “The Sims”

Kisah Tragis Game “The Sims”

Pasti semua orang kenal game The Sims kan? Ye, sebuah game yang membenarkan korang untuk mencipta rumah, malah bandar idaman korang sendiri. Berm
#mugshotchallenge Promote Keganasan?

#mugshotchallenge Promote Keganasan?

#mugshotchallenge kini popular di aplikasi tiktok Admin percaya mesti ramai antara korang tahu dan aware pasal mugshot challenge ni. Ala challeng
Perisa ‘Limited’ Buat Orang Sangap.

Perisa ‘Limited’ Buat Orang Sangap.

Biasanya kita dengar aiskrim dengan perisa yang menyenangkan tapi pernah tak korang dengar pasal perisa yang pelik. So, jom kita selongkar satu p
1 2 3 19 10 / 189 POSTS