Category: Shows & Podcast

1 2 3 38 10 / 378 POSTS
Falsafah 101 : Otto Von Bismarck

Falsafah 101 : Otto Von Bismarck

Otto von Bismarck adalah salah seorang pemimpin yang menonjol sebagai Perdana Menteri Kerajaan Prussia (1862–1890) dia menyatukan Jerman dengan berapa
Basikal Lajak

Basikal Lajak

Budak-budak zaman sekarang, jenis yang suka menukar atau ubahsuai sesuatu. Salah satunya ialah "basikal lajak". Kes kemalangan maut 8 orang remaja aki
Top 10 Troll Terbaik!!

Top 10 Troll Terbaik!!

Dah jadi trend kalau tak puas hati atau nak bahan orang, guna je troll. Troll ni banyak jenis, ada video, lagu, komik dan juga ayat. Jom tengok antara
Ketupat Semakin Ditelan Zaman?

Ketupat Semakin Ditelan Zaman?

Raya tak sah kalau takde ketupat atas meja! Bukan raya lah beb namanya! Jom check out salasilah dan sejarah ketupat ni. Apa itu ketupat? Ketupat
Ketupat

Ketupat

Susah sangat nak jumpa ketupat di bandar. Kalau nak makan kena balik kampung. Orang muda dah ramai tak pandai masak ketupat ke? Atau mungkin juga dema
Hari Wesak

Hari Wesak

Malaysia adalah salah satu negara yang menyambut perayaan Hari Wesak. Setiap tahun kita akan diberikan cuti pada hari wesak. Tetapi, ramai rakyat tak
Bazaar PakNil

Bazaar PakNil

Pengacara Datuk Aznil Hj Nawawi membuka ruang perniagaan kepada peniaga online di laman sosial untuk berniaga di Bazaar Paknil yang terletak di Shah A
Dashcam

Dashcam

Dashcam dah jadi satu aksesori keperluan kenderaan. Ini kerana dashcam banyak membantu dalam menyelesaikan kes-kes kemalangan jalan raya di Malaysia.
Touch’NGo E-Wallet

Touch’NGo E-Wallet

T&G DIgital menginspirasikan Bazar Ramadhan “Kashless” pertama bagi memupuk kesedaran di kalangan masyarakat dan menjadikan ianya sebagai kelazima
Perangai Malaysian Di Oversea

Perangai Malaysian Di Oversea

Tak selalu kita dengar rakyat Malaysia dapat peluang untuk menetap atau belajar di oversea. Tapi, sejak akhir-akhir ini, banyak kes di luar negara yan
1 2 3 38 10 / 378 POSTS