Top 10 Artis Bukan Melayu

Top 10 Artis Bukan Melayu

Industri hiburan tempatan di Malaysia kebanyakkannya artis-artis Melayu, betul tak? Tahukah korang sebenarnya ada banyak artis India, Cina, bumiputera jugak yang dah mula terlibat cuma korang tak sedar je yang mereka bukan Melayu. Nak tahu siapa? Yuk kita check this out siapakah Top 10 Artis Bukan Melayu zasssssssss!

1. Santesh

Instagram : @iamsantesh

Mula terkenal dengan lagu Amalina peh bukan senang beb orang India nak nyanyi lagu melayu. Lagu ni siap ada dua version lagi ; melayu and Tamil. Yang paling wow lagi bila view dah cecah 18 juta beb haaaaaaaa tepuk ah!!

2. Sean Lee

Instagram : @seanlje

Kalau korang tengok di instagram Sean Lee atau nama sebenarnya Sean Lee Jia Ern peminatnya pernah dm haa korang baca lah sendiri kat bawah ni hahaha! Adui korang ni buat hal lah Sean ni memang orang Cina kot.

Kemain lagi soalan peminat Sean Lee ni kan? Sean juga ada cafe hipster ATAP Rooftop Cafe tau di Subang specialnya tempat ni dekorasi and view dia nice gila! Tak percaya? Singgah lah cafe ATAP Rooftop!

 

 3. Alvin Chong

Instagram : @alvinchong123

Alvin Chong merupakan pengacara I Can See Your Voice bersama Shuk yang ditayangkan di ntv7. Alvin memang jadi kegilaan akak-akak makcik-makcik kaki drama petang dekat luar sana. Alvin juga sering dikaitkan dengan Emma Maembong sebab selalu berlakon sama, sampai ada yang berharap Alvin kahwin dengan Emma!

 4. Elizabeth Tan

Instagram : @elizabethtsm

Elizabeth Tan atau lebih mesra dengan panggilan Lizzy mula meningkat naik apabila Lizzy membuat cover akustik lagu Havoc bersama ukulelenya. Dan sekarang muncul dengan lagu Police Entry, catchy sangat kan lagu ni berlegar-legar lagu ni di otak “Wow hebatnya kamu, yakinnya kamu. So you wanna play? Let’s go!”

5. Theebaan G

Instagram : @theebaan_g

Siapa dah tengok filem Paskal? Filem ini telah mendapat kutipan sebanyak 30 juta tau woooow satu achievement yang hebat untuk industri filem tempatan Malaysia! Theebaan G juga merupakan salah seorang pelakon filem Paskal membawa watak sebagai Misi @ Shailesh Marimuthu. Pernah mewakili Malaysia dalam sukan karate and merangkul dua pingat emas di Sukan Sea, bukan calang-calang orang Theebaan ni!

Lekluuuuuu ada lagi 5 artis bukan melayu yang lagi letop, sado dan boek. Tunggu apa lagi? Click lah next page 🙂

PAGES

1 2

COMMENTS