Category: Pilihan Panas

1 2 3 13 10 / 125 POSTS
Gaji Kena Potong Masa PKP?? Aaaa..Tidak!!!!

Gaji Kena Potong Masa PKP?? Aaaa..Tidak!!!!

Dilema isu orang yang makan gaji masa PKP ni. Ye lah, kalau gaji yang ada basic tu no problem la sebab still dapat gaji even tak boleh bekerja se
Orang US protest anti-lockdown : Freedom is a human rights!

Orang US protest anti-lockdown : Freedom is a human rights!

YOLO! Orang Malaysia masih ada yang degil keluar rumah and langgar peraturan mco di negara kita dengan macam-macam alasan sampai sanggup bayar sa
Covid19: Kenapa Tiada Lockdown di Sweden ?

Covid19: Kenapa Tiada Lockdown di Sweden ?

Dengan krisis pandemik yang sedang melanda dunia pada ketika ini, Sweden dengan bersahaja tidak mengisytiharkan negara mereka darurat dan seterus
#mugshotchallenge Promote Keganasan?

#mugshotchallenge Promote Keganasan?

#mugshotchallenge kini popular di aplikasi tiktok Admin percaya mesti ramai antara korang tahu dan aware pasal mugshot challenge ni. Ala challeng
Selamat Datang PKP Fasa 3 :)

Selamat Datang PKP Fasa 3 :)

PKP dilanjutkan sampai 28 April. Bila akan berakhir? Jumaat lepas pada 10hb April, PM kita telah pun buat pengumuman bahawa Perintah Kawalan Perge
Tun M Resign, Anwar Puas Hati

Tun M Resign, Anwar Puas Hati

Semalam game on nak tubuhkan kerajaan baharu tapi hari ni PM dah game over. Siapa take over selepas ni ? Adakah penantian Anwar selama 20 tahun m
Kaki kipas boss !

Kaki kipas boss !

Mulut manis boleh potong kaki Tiap tempat kerja mesti ada orang yang sweetalker , kalau bercakap dengan bos tu , mesti bos dengar kan tak pun
Bong Joon Ho: Menjadi “Parasite” di Oscar 2020

Bong Joon Ho: Menjadi “Parasite” di Oscar 2020

Filem arahan Bong Joon Ho iaitu Parasite telah memenangi 4 awards penting daripada 6 pencalonan pada Oscar ke 92. Selain Best Picture, ianya juga
Drama UMNO: Zahid Hamidi vs Tok Mat

Drama UMNO: Zahid Hamidi vs Tok Mat

Rakyat Malaysia meramalkan PH akan tumbang di PRU yang akan datang dan UMNO berhak untuk merebut kerajaan Malaysia kembali. Tetapi persoalannya a
Impak Koronavirus!

Impak Koronavirus!

Jumlah kematian koronavirus meningkat! Walaupun dah ada penawar tapi angka terus meningkat , Jumlah kematian terkini 1, 114 orang . Walaupun k
1 2 3 13 10 / 125 POSTS