Category: Kenali Mereka

1 2 10 / 15 POSTS
Suicide: Penyelesai Masalah Depression.

Suicide: Penyelesai Masalah Depression.

Statistik menunjukkan daripada 32.4 juta  rakyat Malaysia, kira-kira 40 peratus  daripadanya dikhuatiri mengalami masalah kesihatan men
LPF : Memandulkan Industri Filem

LPF : Memandulkan Industri Filem

Lembaga Penapisan Filem (LPF) merupakan agensi yang ditugaskan untuk menapis kandungan rakaman untuk filem dan video untuk ditayangkan di Malaysi
Borneo: Khazanah Dunia

Borneo: Khazanah Dunia

Negeri di bawah bayu yang dipopularkan oleh penulis dari Amerika bukan terkenal semata-mata namanya tetapi ianya lebih dikenali kerana terdapat k
“Kemerdekaan Indonesia Tidak Seindah Malaysia”

“Kemerdekaan Indonesia Tidak Seindah Malaysia”

Sebuah bangsa yang merdeka memiliki maksud bahawa bangsa tersebut telah menjadi satu negara yang utuh dan berdaulat atas nasibnya sendiri. Kemerd
Festival Hantu!

Festival Hantu!

  Perayaan hantu lapar ataupun lebih dikenali sebagai Hungry Ghost Festival adalah sebuah perayaan yang disambut oleh mereka yang beragama
19 Tahun Pemergian Along Spoon

19 Tahun Pemergian Along Spoon

  Korang mesti tahu kan lagu Rindu-Serindunya yang pernah popular pada lewat 90-an.  Ramai yang tahu lagu ni tapi ramai yang tak tahu apa
Annoyed, then breakup!

Annoyed, then breakup!

Sekarang ni kan bila dengar je orang break up mesti kita akan cakap "ni mesti curang ni". Haa tambah-tambah makcik-makcik bawang yang suka sangat
Seharian Di Sandakan.

Seharian Di Sandakan.

SEHARIAN DI SANDAKAN. Bandar yang terletak di sebelah pantai timur pulau Borneo digelar mini Hong Kong kerana masih banyak bangunan lama dan bany
The Great Firewall of China

The Great Firewall of China

Sama seperti fungsi Tembok Besar China yang menghalang musuh daripada masuk ke negara China suatu ketika dahulu, begitu lah fungsi The great firewall
Wujudkah Sempadan Politik Kampus dan Politik Nasional?

Wujudkah Sempadan Politik Kampus dan Politik Nasional?

Penubuhan AUKU iaitu Akta Universiti Kolej Universiti bermula pada tahun 1971 oleh Menteri Pendidikan pada waktu itu iaitu Tun Hussein Onn di Parl
1 2 10 / 15 POSTS