Category: Makan Mana?

1 2 10 / 17 POSTS
Tteokbokki Makanan Orang Kaya Korea

Tteokbokki Makanan Orang Kaya Korea

Selain kimbap, kimchi atau bibimbap, peminat makanan Korea mesti tau apa tu Tteokbokki atau orang bukan korea sebut Topokki. Tteokbokki n
Rindunya Bazar Ramadhan!

Rindunya Bazar Ramadhan!

Image: Sumber Astro Gempak Puasa tahun 2020 tak ada bazar ramadhan di Malaysia. Semua kena duduk rumah lagi. Arghh rindunya nak jalan-jalan kat ba
Mukbang : Pelahap Inginkan Perhatian.

Mukbang : Pelahap Inginkan Perhatian.

Trend rakam sambil makan ni dah berleluasa kat seluruh dunia. Benda ni jadi viral kat Korea sejak 2015, dan sekarang jadi trend untuk kaki makan.
Nasi Ambeng VS Nasi Lemak

Nasi Ambeng VS Nasi Lemak

Hari ni kita review sikit mengenai makanan yang menarik dan mudah dapat! Bukan itu sahaja tapi kita gabung dua negara iaitu Malaysia dan Indonesia.
Top 5 Cafe Paling OHSEM !!

Top 5 Cafe Paling OHSEM !!

Korang mesti tak percaya yang 5 cafe ni sebenarnya wujud dekat dengan andaa semuaaaaa. Nak tahu kat mane so that boleh ajak boyfriend, girlfriend
Kami Nak Hak Kami – Foodpanda Rider

Kami Nak Hak Kami – Foodpanda Rider

Penghantar makanan Foodpanda menggesa syarikat berkenaan untuk mengembalikan skim bayaran asal dan mengancam akan melakukan lebih banyak mogok sekira
Ketupat Semakin Ditelan Zaman?

Ketupat Semakin Ditelan Zaman?

Raya tak sah kalau takde ketupat atas meja! Bukan raya lah beb namanya! Jom check out salasilah dan sejarah ketupat ni. Apa itu ketupat? Ketupat
Tempat Berbuka Bersama Golongan Marhaen

Tempat Berbuka Bersama Golongan Marhaen

MKR nak kongsikan beberapa tempat berbuka puasa bersama golongan marhaen. Kebanyakkan tempat ni berkonsepkan makan beramai ramai atau berkelah. Ada an
Pilihan Berbuka Puasa

Pilihan Berbuka Puasa

April akan melabuhkan tirai dan May akan tiba sekaligus merupakan bulan Ramadhan. Time puasa ni lah orang ramai berlumba-lumba untuk hunt tempat makan
Top 10 Tempat Makan Berkonsep

Top 10 Tempat Makan Berkonsep

Anda bosan dengan mamak? Anda mahukan kelainan? Korang kenalah dengarkan podcast ini! Khas buat korang yang nakkan keunikan nak carik tempat makan, bu
1 2 10 / 17 POSTS