Top 10 Artis Bukan Melayu

Top 10 Artis Bukan Melayu

 

 6. Charis Ow

Instagram : @charisow

Gadis cina yang comel menyanyi lagu melayu, lagunya bertajuk Supernova ada unsur-unsur k-pop sikit. Charis aktif di Youtube dengan membuat video seperti Hijab Challenge, menari tarian kpop, beauty and travel. Dan sekarang Charis merupakan Head of Mouseketeers untuk Mickey Mouse Club edisi Malaysia. Fashion kpopnya sering jadi ikutan remaja diluar sana.

 

 7. Neeta Manisha

Instagram : @neetamanis

Wajahnya dan namanya persis orang Melayu ramai ingat Neeta ni Melayu tetapi tidak! Neeta adalah gadis kacukan Cina, India, dan Thailand, peh orang banyak mix rupanya.  Neeta juga pernah kena body shaming di mana netizen persoalkan warna  kulitnya. Haih teruk betul mentaliti netizen sekarang ni.

8. Amelia Henderson

Instagram : @ameliath

Siapa lagi tak kenal dengan artis wanita paling hot Amelia Henderson ni? Pelakon kacukan India dan Scotland ini memang talented! Dah lah cantik, body goals, and pandai rap pulak tu. Sejak kecil Amelia dah mula berjinak dalam industri ini dan pernah muncul sebagai magazine cover Bintang Kecil. Kecik-kecik comel je dah besar haih lawa teruk! *pengsan*

9. Jasmine Suraya Chin

Instagram : @jasmine_suraya

Kalau korang selalu tengok perlawanan bola sepak Liga Super Malaysia mesti korang ‘familliar’ dengan gadis cantik ini. Sekali pandang macam melayu, dua kali pandang macam cina pulak. Jasmine Suraya sebenarnya berketurunan Cina Sarawak tetapi dia memang petah berbahasa melayu! Jasmine juga berlakon bersama dengan Theebaan G dalam filem Paskal dan melakonkan watak sebagai Lily.

 

10. Elvina Chua

Instagram : @elvinachua

Elvina Chua merupakan bekas juara Miss International Yachting Pageant 2013 Malaysia dan masih lagi baru dalam industri hiburan. Elvina boleh bercakap dalam bahasa Mandarin tetapi tidak boleh membaca. Mesti korang pelik kan? Sebab dulu Elvina bersekolah di sekolah kebangsaan dan dia dapat A1 untuk subjek BM dalam SPM.

Cukup-cukup lah tu suruh dorang sunat lah, tutup aurat lah(kecuali Amelia), judge kulit yang berlainan lah ye makcik-makcik bawang. Mereka confirm bukan Melayu, why not kita appreciate bakat mereka instead of kecam kan? Kurangkan kontroversi tingkatkan prestasi tiberrrrrrr.

 

#ArtisBukanMelayu #Santesh #SeanLee #AlvinChong #ElizabethTan #TheebaanG #CharisOw #NeetaManisha #AmeliaHenderson #JasmineSurayaChin #ElvinaChua

PAGES

1 2