Category: Shows & Podcast

1 2 3 4 109 20 / 1088 POSTS
Dapat duit PTPTN, tak makan OK janji dapat iPhone?

Dapat duit PTPTN, tak makan OK janji dapat iPhone?

Duit PTPTN selalu disalah guna oleh mahasiswa, bukan nak bayar yuran tapi beli barang trendy mengikut nafsu.
“Bayar sejam RM6 kena buat 200 burger, tak berbaloi”!- Pemimpin Pelajar UMP

“Bayar sejam RM6 kena buat 200 burger, tak berbaloi”!- Pemimpin Pelajar UMP

Gaji minima di US 7.25$ sejam dan kalau dikira-kira kalau kerja 16 jam seminggu boleh dapat 464$ ataupun lebih RM2000 sebulan. Di Australia g
Kerja Sambil Belajar: Praktikal & Berbaloi? #KembaraMKR2024

Kerja Sambil Belajar: Praktikal & Berbaloi? #KembaraMKR2024

Mahasiswa turut terkesan dengan kos sara hidup yang tinggi. Kos pengajian meningkat, hutang PTPTN lagi, nak makan pun sanggup ikat perut. Mak
“Tak perlu tiru budaya luar, bangga dengan budaya Malaysia”- Pemimpin Pelajar USM #KembaraMKR2024

“Tak perlu tiru budaya luar, bangga dengan budaya Malaysia”- Pemimpin Pelajar USM #KembaraMKR2024

Syarikat gah seperti Google dan Tesla melonggarkan etika pakaian mereka lebih casual tapi tetap berjaya. Kenapa tak cukup baik untuk dibuat d
Kampus tak bagi pakai jeans & T-Shirt dianggap ‘KUNO’? #KembaraMKR2024

Kampus tak bagi pakai jeans & T-Shirt dianggap ‘KUNO’? #KembaraMKR2024

Jeans dah jadi pakaian universal. Orang muda pulak prefer pakai jeans, baju yang nipis dan tak gemar pakai baju korporat. We nak pakai the co
Dresscode ‘Lapuk’ di Kampus? #KembaraMKR2024

Dresscode ‘Lapuk’ di Kampus? #KembaraMKR2024

Malaysia antara negara yang etika #dresscode agak ketat khususnya di IPTA. Mungkin ramai yang terpaksa akur, namun pada abad sekarang ada pel
Pelajar UM memuji pentadbiran PMX & Menteri Pendidikan Tinggi, Dr. Zambry

Pelajar UM memuji pentadbiran PMX & Menteri Pendidikan Tinggi, Dr. Zambry

Pelajar UM hargai usaha baik Menteri KPT yang selalu engage dengan mahasiswa. Tapi student UM je ke?
AUKU: Kebebasan Baru MPP Urus Duit

AUKU: Kebebasan Baru MPP Urus Duit

Pindaan Seksyen 48 (11) yang menyaksikan MPP ada kuasa menguruskan sendiri akaun dan kewangan persatuan mahasiswa. Senang cerita lepas ni, MP
Filem Sheriff: Jatuhkan martabat polis negara?

Filem Sheriff: Jatuhkan martabat polis negara?

"Aku adalah polis yang tangkap polis"- memberi gambaran polis memang bermasalah. Kalau dulu, Gerak Khas atau filem kepolisian yang lain b
Filem Sheriff Ada ‘TELUR’: Berani Tunjuk Sisi Gelap Polis *spoiler alert*

Filem Sheriff Ada ‘TELUR’: Berani Tunjuk Sisi Gelap Polis *spoiler alert*

Filem pecah panggung arahan Syafiq Yusof dengan kutipan mencecah RM60 juta- Sheriff keluar untuk melawan korupsi polis. Ini sesuatu yang lain
1 2 3 4 109 20 / 1088 POSTS