Category: Podcast

1 2 3 40 10 / 397 POSTS
Backpackers: More Than Just A Backpack

Backpackers: More Than Just A Backpack

Backpacking selalu disalah anggap oleh orang Malaysia. Backpacking bukan sekadar orang yang ada backpack di belakangnya tetapi ianya adalah lifestyle
Tradisi Malaysia: Agama & Bangsa Dalam Borang

Tradisi Malaysia: Agama & Bangsa Dalam Borang

Kita seringkali isi borang tanpa mempersoalkan maklumat yang betul-betul dikehendaki. Ada sesetengah maklumat yang diperlukan tidak berkaitan pun den
Pendatang Penyelamat Negara!

Pendatang Penyelamat Negara!

Malaysia mempunyai budaya imigran sejak merdeka lagi dan kebanyakkannya mereka daripada Indonesia.Tetapi, pada masa itu, warga asing hanya bekerja da
Privasi Diragut

Privasi Diragut

Tular rakaman perbualan telefon Najib dan beberapa orang lagi berhubung kes 1MDB. Yang merisaukan netizen sekarang adalah berkenaan privasi. Takkan p
Batas Rogol

Batas Rogol

Apa gangguan seksual bagi seseorang? Ada yang boleh pegang pinggang, boleh cium pipi tapi ada yang cakap semua tu adalah gangguan seksual. Macam mana
World War III

World War III

Kematian general Qassem Soleimani pada 3 Januari 2020 menyebabkan dua negara besar saling berbalas serangan. Adakah Amerika berdendam dengan Iran sel
Kesatuan Merokok

Kesatuan Merokok

Sudah hampir setengah juta berjaya dikutip semasa serbuan di premis makanan terhadap perokok yang merokok di situ. Berkuat kuasa, 1 Jan 2020, perokok
Rancangan Holistik PATI

Rancangan Holistik PATI

Malaysia nak kurangkan kebergantungan pekerja asing. Tapi Company di Malaysia banyak nak cut cost & guna khidmat pekerja asing sebab murah. Ranc
Iran “Muslim atau Bukan Muslim”

Iran “Muslim atau Bukan Muslim”

Terdapat perbezaan Sunni dan Syiah.Sunni ialah ahli sunnah wal jamaah iaitu orang yang mengamalkan sunnah-sunnah dalam islam manakala syiah ini pula
Level Halal Ikut Sempadan?

Level Halal Ikut Sempadan?

Di Malaysia selagi makanan tu halal kita akan bagi sijil halal tak macam negara lain, semua tempat pun boleh tengok sign halal.Tetapi apakah yang aka
1 2 3 40 10 / 397 POSTS