Category: Health

1 2 3 10 / 24 POSTS
Covid – 19 “Check In” di Malaysia!

Covid – 19 “Check In” di Malaysia!

Status Terkini Covid-19 di Malaysia Terkini, KKM ingin memaklumkan bahawa sehingga 8 Mac 2020, semalam , terdapat enam (6) kes ba
Szondi Test: Gila tanpa sedar

Szondi Test: Gila tanpa sedar

Dalam tak sedar mesti ada benda yang korang tak tahu pasal diri korang. Siapa yang tengah confused pasal diri sendiri tu korang kena buat test p
Sindrom Disney !

Sindrom Disney !

Cerita dongeng ataupun fantasi memang tak asinglah dekat semua orang kan ? Tapi jom kita lihat penyakit apa yang guna nama karakter ini. 1.S
Autisme : Disable or Special ?

Autisme : Disable or Special ?

Hiperaktif ? Agresif ? Suka penyendiri ? Sikap yang jelas ditunjukkan oleh budak-budak yang menghidap autisme ini. Gangguan autisme ini sukar d
6 Langkah Penting Elak Virus Corona!

6 Langkah Penting Elak Virus Corona!

Influenza A masih belum reda, kita digegarkan lagi dengan wabak virus Corona yang berasal dari Wuhan, China. Setakat ni masih belum ada sebarang u
Vaksin Sold Out!

Vaksin Sold Out!

Influenza wabak yang boleh meragut nyawa Baru-baru ni viral tentang wabak influenza yang mudah dijangkiti dengan titisan salur penafasan iai
Dalam Peti VS Ruang Tamu

Dalam Peti VS Ruang Tamu

Biasanya bila beli buah-buahan mesti masuk dalam peti tapi tahu tak ada pantang larang untuk sesetengah buah! Pisang Mengandungi 3 jeni
Lari Sampai Kurus Dan Semput!

Lari Sampai Kurus Dan Semput!

Asyik lari tempat sama. Apa kata, kalau kalini, kita lari tempat lain yang lagi fresh, banyak fasiliti dan paling penting, boleh cuci mata! Let's Che
Bukan semua Dada sama! Mana Satu Pilihan Lelaki

Bukan semua Dada sama! Mana Satu Pilihan Lelaki

Mari kita belajar. Kali ini semua dapat A. Bukan A cup tapi A. So jenis dada, yang digemari lelaki, yang mana? Sebenarnya, selepas research y
Rahsia Kurus Dengan ‘Dating’

Rahsia Kurus Dengan ‘Dating’

Tengok wayang adalah aktiviti yang terlalu ‘mainstream’ untuk ajak pasangan korang pergi dating. Kalau tiap kali dating buat benda sama je mesti bosan
1 2 3 10 / 24 POSTS