Aplikasi Migrain Terbaik Tahun 2020

Serangan migrain boleh melemahkan serta menjadi sukar untuk dilalui sepanjang hari. Tetapi teknologi yang tepat akan membantu mengurangkan migrain.

1. Migraine Buddy

Aplikasi migrain ini dirancang dengan bantuan pakar neurologi. Ia bertujuan merakam dan mengenal pasti semua aspek serangan migrain dengan cepat seperti faktor pencetus, gejala, kekerapan, tempoh, intensiti kesakitan, lokasi, dan gaya hidup.

2. Manage My Pain Pro

Aplikasi ini membantu mengesan gejala serangan migrain untuk mengumpulkan maklumat dan bukti kesakitan kepada doktor. Ia juga memberikan pandangan melalui statistik peribadi, grafik, dan paparan kalendar untuk gambaran menyeluruh mengenai corak migrain yang dihadapi.

3. Headache Log

Headache Log menawarkan kaedah mudah untuk mengesan serangan migrain serta mengenal pasti pencetus, mengembangkan pemahaman yang lebih baik mengenai keadaan anda dan mencari rawatan yang paling berkesan.

4. Migräne App

Aplikasi berbahasa Jerman ini (tersedia dalam bahasa Inggeris juga) dikembangkan oleh pakar migrain di Schmerzklinik Kiel Jerman (Klinik Sakit di bandar Kiel). Berfungsi dengan mendokumentasikan dan menguruskan kesakitan migrain, aplikasi ini juga membolehkan anda berhubung dengan orang lain yang mengalami migrain, serta doktor yang dapat membantu menjawab soalan dan memberi panduan belajar mengurus dan merawat migrain.

5. Migraine Healthline

Migraine Healthline adalah pusat komuniti menyokong mereka yang menderita migrain dengan menyertai perbincangan komuniti mengenai topik yang berkaitan dengan migrain.