Category: Terkini

1 2 3 20 10 / 195 POSTS
“Ada kereta boleh bawak awek ..”- Pemimpin Pelajar UPSI

“Ada kereta boleh bawak awek ..”- Pemimpin Pelajar UPSI

Orang cakap kalau ada kereta mewah masa muda, peluang dapat pasangan lebih tinggi. Perempuan mudah tertarik dengan 'kebendaan'. Eh yeke?
Pengangkutan awam di Malaysia TERUK, punca orang naik kereta sendiri?

Pengangkutan awam di Malaysia TERUK, punca orang naik kereta sendiri?

Public transport Singapura on time setiap 2 minit, bersih, dekat dengan setiap perumahan- very efficient. While in Malaysia, KTM memanjan
Keterujaan Memiliki Kereta: Malaysia Negara Ke-2 Tertinggi Asia #KembaraMKR2024

Keterujaan Memiliki Kereta: Malaysia Negara Ke-2 Tertinggi Asia #KembaraMKR2024

Malaysia dengan populasi penduduk 33.4 juta telah mengatasi Thailand 70.18 juta dalam keghairahan membeli kereta. Pelik, penduduk sikit t
Pelukis tempatan bawa karya emas ke persada dunia | Balai Seni Negara Langkawi

Pelukis tempatan bawa karya emas ke persada dunia | Balai Seni Negara Langkawi

15 tahun mengabdikan diri dalam dunia kreatif, Najib Bamadhaj 'star of art' yang menampilkan perspektif unik dalam setiap hasil tanganya. Kar
Seni Graffiti ‘AmerSatu’ Setaraf Antarabangsa | Balai Seni Negara Langkawi

Seni Graffiti ‘AmerSatu’ Setaraf Antarabangsa | Balai Seni Negara Langkawi

Anak seni muda yang 'rare', mendedikasikan hidupnya untuk seni Graffiti. Katanya sejak lahir lagi bakat seni tu sebati dalam dirinya fuhhhh!
“Orang tua undi tengok logo parti je bukan calon ..”- Anak muda Penang

“Orang tua undi tengok logo parti je bukan calon ..”- Anak muda Penang

PAS letak bekas PA ADUN Sungai Bakap, PKR letak seorang guru. Pengundi N.20 akan lebih sokong siapa?
Calon PH, Cikgu Joohari tetap pilihan orang muda Sungai Bakap? #prksungaibakap

Calon PH, Cikgu Joohari tetap pilihan orang muda Sungai Bakap? #prksungaibakap

Buat pengundi muda di N.20 Sungai Bakap, yang tak kenal calon. Kalau tengok nama Abang Bidin (nama mesra yang dekat dengan rakyat) atau Cikgu
Saingan siapa calon paling tua di Sungai Bakap? #prksungaibakap

Saingan siapa calon paling tua di Sungai Bakap? #prksungaibakap

Umur yang layak untuk pencen selalu dijadikan calon bertanding oleh parti tapi bila ceramah selalu cakap nak memperkasakan anak muda. Macam c
PRK Sungai Bakap: Calon Tua Jadi Pilihan?

PRK Sungai Bakap: Calon Tua Jadi Pilihan?

PH dan PN kerap kali dalam ceramahnya menyatakan nak memudakan parti mereka, pro orang muda, yang mudalah masa depan negara. Tapi bila time p
Buku ‘self-healing’ JUARA di Pesta Buku Antarabangsa KL

Buku ‘self-healing’ JUARA di Pesta Buku Antarabangsa KL

Buku bersifat 'healing' menjadi trend anak muda. Ayatnya ringkas, cuma perlu 2 3 baris je, "Not everyone is for everyone"- Tulisan by Daiyan
1 2 3 20 10 / 195 POSTS