Top 3 underrated restaurant kalau tak check out pasti kesal

Hidup yang berbeza di satu hujung Kota Damansara.

Makan ye, sure, penting, tetapi mana yang boleh ootd, dating dan buat birthday party. MKR memilih untuk anda dan family, boyfriend dan bestfriends korang pasti setuju. Antaranya ialah

  1. The [email protected] , Kuala Lumpur

The Basikal Cafe

Backlane of 90, Jalan Bangsar, Kuala Lumpur. Tues-Sat, 5pm-11pm. Tel:  012-645-9560

Boleh makan di bawah ataupun di rooftop.  Perfect untuk photoshoot. Kedai basikal ini dihiasi dengan pedal, ruang komuniti yang dibuat oleh penunggang basikal. kafe menyediakan menu yang klasik dan disukai ramai. Antaranya ialah Laksa Terengganu (RM6), laksa asam Pulau Pinang (RM6), mee kari (RM7) dan nasi lemak (RM4) adalah tarikan utama di sini – bahagian utama dengan harga yang lebih mesra, disediakan dengan lebih sedikit garam dan minyak daripada norma, sesuai dengan kepercayaan hidup pengembara basikal. Kopi Muar Ais (RM3.50) dan Bandung Soda (RM4) berfungsi untuk menyegarkan pelanggan berikutan kenaikan tangga Basikal yang sempit. 

  1. Cafe drm 3

Garden Cafe Restaurant @ Tmn Sri Manja PJ

Opening at 11:00 AM rabu-isnin

Cafe DrM3 & Garden Event Hall DrM3 ini ditubuhkan Oleh DrMan sejak 2008. Konsep Menu Di Cafe DrM3 Adalah Sedap, Besar dan Murah. Cafe DrM ini terdapat Masakan Panas Melayu ,Masakan Panas Thai Serta Western Food. Konsep kedai ini sangat murah dan garden event hall ini dihasi dengan pelbagai bunga dan menarik. Antaranya DrMan Telah Memperkenalkan Konsep Menu Bajet seperti Chicken Chop RM5 dan banyak lagi menu yang mereka sediakan sedap dan murah dalam keadaan ekonomi Malaysia ketika ini .  Beliau juga pernah berkata niat meniaga sambil bersedekah. 

  1.   Simply Sandwiches

Strand Mall

62A-G, The Strand, Kota Damansara The Strand, 21, Jalan PJU 5/21, Kota Damansara, 47810 Petaling Jaya, Selangor

Opens 8:30AM Wed

Tarikh akhir dan lalu lintas: itulah yang dimulakan Simply Sandwiches. Kembali pada tahun 2011, ketika perkhidmatan penghantaran makanan kebanyakannya terbatas pada pizza dan hamburger, seorang lelaki rakan sekerja Shaheera memintanya untuk menghantar makanan sepanjang waktu sibuk dan tarikh akhir yang menjelang. Setelah beberapa penghantaran dan banyak pertanyaan daripada rakan dan keluarga, Sharin memutuskan untuk mengubah hobi Shaheera menjadi sesuatu yang lebih besar. Oleh itu, Simply Sandwiches dilahirkan.