Tag: hari raya

Air Oren Bodoh Hidangan Untuk Hari Raya

Air Oren Bodoh Hidangan Untuk Hari Raya

Kalau korang ni orang Melaka, mesti korang tahu jenama Long Chan, atau secara kolokialnya dipanggil "oren bodoh". Apa yang bodohnya dan kenapa pa
Kenapa Dengan Baju Melayu?!

Kenapa Dengan Baju Melayu?!

Sekarang banyak dah fesyen baru baju Melayu. Tapi hakikatnya masih ramai yang lebih suka rekaan baju Melayu tradisional. Lelaki yang pakai
Instant Karma

Instant Karma

"What you give, you will get back". Itu yang dimaksudkan karma. So MKR nak share kan beberapa kes yang terjadi dan dapat balasan secepat mungkin. Deng
Ketupat

Ketupat

Susah sangat nak jumpa ketupat di bandar. Kalau nak makan kena balik kampung. Orang muda dah ramai tak pandai masak ketupat ke? Atau mungkin juga dema
Pilihan Berbuka Puasa

Pilihan Berbuka Puasa

April akan melabuhkan tirai dan May akan tiba sekaligus merupakan bulan Ramadhan. Time puasa ni lah orang ramai berlumba-lumba untuk hunt tempat makan
5 / 5 POSTS