Author: saifymatteo

1 2 10 / 19 JUMLAH POST
Pengharaman Straw

Pengharaman Straw

Malaysia merupakan no ke 8 di dunia penyumbang pencemaran alam sekitar. Jadi patut ke kerajaan haramkan straw? Macam mana perasaan rakyat yang dah ter
Filem Box Office

Filem Box Office

2 filem yang ditunggu-tunggukan oleh rakyat Malaysia ini dan 2 filem tersebut adalah 2 filem yang top, pegang record Box Office sepanjang zaman. Nak t
Demokrasi Asia – Versi Malaysia

Demokrasi Asia – Versi Malaysia

Nilai-nilai Asia di negara yang ber-demokrasi. Ramainya orang berpendapat yang demokrasi di Malaysia ni bukan lah demokrasi yang sebenarnya. Tapi demo
PRK Seri Setia & Balakong

PRK Seri Setia & Balakong

Kenapa tiba-tiba adanya PRK Seri Setia dengan Balakong? ADUN terlibat dalam kemalangan? Apa yang telah terjadi sebenarnya? Ha! Kali ni Suha nak bincan
Menteri Baharu

Menteri Baharu

Jemaah menteri baru tahun 2018 ni, ramai yang kenal dan tak kenal. Ada yang hensem, ada yang muda, ada yang tak relevant. Siapakah dorang semua ni? Me
Bahasa Melayu Hilang Dari Radar

Bahasa Melayu Hilang Dari Radar

Bahasa Melayu semakin dilupakan pada zaman globalisasi ini. Atas sebab kenapa? Team MKR kali ni turun padang untuk bertanya pendapat orang muda mengen
Naib Presiden PKR

Naib Presiden PKR

Suha kali ni memperkenal 12 calon yang bertanding untuk jawatan Naib Presiden PKR tahun ini. Bersama latar belakang calon-calon yang bertanding. Denga
Wanita – Kebebasan atau Agama

Wanita – Kebebasan atau Agama

Hak kebebasan vs hak beragama. Yang manakah jadi pilihan orang muda zaman ni? Kali ni team MKR turun ke kampus untuk bertanya pendapat orang muda. #Hu
PKR Timbalan Presiden

PKR Timbalan Presiden

Jawatan hangat Timbalan Presiden PKR menjadi saingan apabila dua muka besar bertanding untuk jawatan tu. MKR kali ni cover cerita pasal muka-muka besa
Orang Muda Mengundi

Orang Muda Mengundi

Apakah pendapat orang muda sebagai pengundi? Apakah faktor yang menyebabkan mereka tak mahu mengundi? Kali ni kita dapatkan 4 caller orang muda, Khati
1 2 10 / 19 JUMLAH POST