Awas! Ganja Alat Sihir

Mematikan dan menyihatkan menggunakan manuskip.

Ahli sihir tak wujud tapi buku sihir wujud pada 1600 masihi lagi.

  1. The Book Of Galdrabok

Buku ini wujud pada 1600 masihi dan ditulis oleh 3 orang penyihir dari Iceland dan suku Daen.

Ada beberapa halaman di dalam buku ini meletakkan mantera perlindungan dan digunakan untuk melawan penyakit.

Wujud mantera tak masuk akal seperti membunuh haiwan milik orang, pukau dan sebagainya. Katanya jika tulis mantera dibadan, orang tersebut boleh mempunyai kuasa ghaib.

2. The Black Pullet

Kitab ilmu sihir yang pada abad 18. Sangat terkenal di Eropah daerah Perancis.

Buku ini terbentuk di Mesir oleh seorang Napoleon apabila dia diserang tentera Arab. Seorang tentera Perancis diserang dan cedera, lelaki Napoleon ini mengajarnya mantera mistik dan berjaya disembuhkan.

Buku ini terkandung dengan doa-doa untuk memanggil jin atau setan dan matera untuk azimat.

3. Kitab Luratus Hanori

Terkenal dengan judul “The Sworn Book Of Honorius”. Buku ini ditulis oleh ahli sihir bernama Liber Juratus Hanori. Ilmu sihir paling terkenal pada abad 1316-1334.

Buku ini seram bila kandunganya mengajar ritual untuk menyeru iblis, malaikat dan roh yang mati. pengamal buku ini akan mendapat kekayaan.

Buku ini paling berbahaya boleh sebab membantu untuk memautkan seseorang.

Paling dahsyatnya kitab ini membantu ahli sihir meramal masa depan. Buku ini paling lama dan paling tua diantara semua buku.

4. Kitab Abramelin

Kitab ini pada awalnya mengenai tukang sihir dari Mesir bernama Abramelin yang mengajar seorang yahudi Jerman pada 1362 masihi.

Isi yang terkandung dalam buku ini meliputi mengawal kekuatan iblis, mendapatkan harta karun, terbang kelangit dan jadi halimunan. Seram!

Buku ini diterjemahkan oleh Samuel Liddell MacGregor Mathers (1898) dan buku terbahagikan kepada tiga fasa dan 62 jilid.

5. Kitab Picatrix (Ghayat al-Hakim)

Buku yang ditulis dalam Arab mengenai ilmu astrologi, teori pembentukan alam dan teori kosmos. Terdiri daripada 400 halaman dan mempunyai 28 bahagian.

Ghayat Al-Hakim ditulis pada Abad ke 11. Dalam bahasa Inggeris buku ini dipanggil sebagai The Aim Of The Sage.

Buku ini mengandungi jampi, mantera untuk menyalurkan enery ghaib ke bulan dan bintang. Untuk mengamalkan mantera ini, cairan badan, darah dan ganjadiperlukan ketika ritual.

Dengan adanya barang tersebut, ritual membunuh seseorang dapat dijalankan.

Kalau nak tahu lebih lanjut mengenai kitab ni, type je dekat google!