Perempuan jadi bodoh sebab ….

  1. Mudah termakan ayat manis lelaki

Zaman sekarang ni senang sangat perempuan percaya dengan ayat manis lelaki , lelaki tabur janji manis sikit dan cair dah sayang sebab rasa disayangi padahal lelaki tu bagi ” fakehope ” je nak chat time bosan lepastu kena tinggal. Kita sebagai perempuan kena mahal sikit okay!

2. Dipergunakan oleh lelaki

Biasalah ada yang obses dan terlalu percaya dengan lelaki sampai tak sedar dipergunakan oleh lelaki , ingatkan lelaki tu ikhlas sedangkan lelaki tu hanya ambil kesempatan untuk kesenangan . Think !

3. Bodoh sebab cinta

Bak kata pepatah masa bercinta semua nya indah , walaupun dah tahu lelaki tu teruk , kadang ada yang tahu curang tapi tetap stay dan teruskan hubungan , sanggup jadi bodoh , jatuhkan maruah perempuan sebab ” sayang ” . Fikir jauh , jangan fikir masa sedap je okay!

4. Tabur duit untuk lelaki!

Orang kata kalau dah sayang ” everything can do ” , bila dah terlalu obses dah tak taktahu bezakan yang mana lelaki baik atau jahat , apa lagi ikhlas atau tak kan . Tak pelik ada sesetengah perempuan yang habis kan duit untuk lelaki akhirnya di tinggalkan . Be smart!

5 . Menjadi ” stok” pelepas nafsu

Rambut sama hitam hati lai-lain kan , tak semua yang ikhlas ada nak kan perempuan untuk jadikan mangsa pelepas nafsu tapi tu lah motif sesetangah lelaki , tabur janji dan buat percaya akhirnya perempuan yang jadi mangsa!

COMMENTS