E-sport Onz ke X Onz!

This image has an empty alt attribute; its file name is image-11.png
  1. E-Sport jadi tarikan anak muda

Ada yang di cop ” Gamers” sebab ” giler” dengan game sampai tak tidur , tak makan , ada yang 24 jam dengan game , e-Sport dibuat untuk membuktikan minat anak muda terhadap game berbaloi , main game pun kena pakai otak juga sebab kena ada strategi untuk team menang .

2. Dari minat games , boleh buat duit

Macam kita tahu sekarang dah famous dah pertandingan e-Sport sebab ramai yang offer habuan yang ” masyuk ” dekat team yang menang Mobile Legends atau PUBG , so dari hobi dan minat ada yang gunakan peluang tu untuk buat duit .

3. Nampak senang tapi kena ada Komitmen

Gamers ni selalu kena kecam takda life , buang masa , dan malas tapi gamers je yang tahu tetap ada komitmen antara teammate kena support each other , dan training . Walaupun e-Sport tapi cara sama macam game sport lain bezanya more to gunakan otak dan tangan je!

4. Individu yang handle masa bukan game!

Ada yang cakap game ni punca orang malas , sebenarnya atas individu tu yang kena pandai urus masa , masa dengan game dengan masa untuk kerja or dengan family . Ada yang pandai bahagikan masa, ada juga yang memang diri yang malas nak buat benda lain sebab taksub nak main game.

5. Ada yang Onz E-sport ni wujud ada pula yang mental!

Lain orang lain cara ada yang support dan faham hati gamers ni ada pula yang kecam yang tak suka gamers ni , katanya ” game takda masa depan , takda manfaat , bandingkan dengan sukan lain yang boleh pergi jauh , sihat pun sihat . Korang pula macam mana?

COMMENTS