Category: MyKampus TV

1 19 20 21 22 23 31 210 / 307 POSTS
Anak Muda Senang Dimanipulasi – Undi Jadi Tak Relevan

Anak Muda Senang Dimanipulasi – Undi Jadi Tak Relevan

Tak habis lagi cerita Undi 18 & Pengundian Automatik. Adakah belia kita dah sedia? Matang? Adakah mereka memilih calon berdasarkan emosi, tekanan
Pendidikan Free untuk ‘Illegal’ Sabahan

Pendidikan Free untuk ‘Illegal’ Sabahan

Organisasi inisiatif mahasiswa dan anak muda yang pro kepada rakyat kelas bawah untuk membuktikan gerakan mahasiswa serius membangun masyarakat di lu
Protes & Student

Protes & Student

Protes ni makin lama makin menggila. Student Degree UM kena tarik sijil, Hong Kong dengan bill ekstradisi. Apa orang rasa bila fikirkan protes ni? Ma
Project Angkasa Lepas

Project Angkasa Lepas

Manusia di bumi sudah hampir explore bumi sepenuhnya tetapi adakah di angkasa manusia-manusia dapat mengexplorenya?. Mari kita tengok project-project
Persiapan Deepavali bersama Little India

Persiapan Deepavali bersama Little India

Deepavali makin hampir, orang ramai makin gesa nak prepare untuk perayaan. Brickfield dah pack dengan orang ramai, tapi korang dah ready ke belum? Ka
Protes Cina Hong Kong makin Mengganas

Protes Cina Hong Kong makin Mengganas

4 bulan dan tidak ada tanda noktah. PLA ataupun tentera Cina mainland semakin menggatal utk masuk dan menamatkan protes nyamuk di jajahannya. Apa yan
Belia Menganggur – Apa Punca?

Belia Menganggur – Apa Punca?

Kadar pengangguran orang muda di Malaysia officially berada pada 10.9%, iaitu 3 kali ganda berbanding kadar nasional iaitu 3.3% dan sekarang masih la
Orang Muda Mengundi Ke? – Pengundi Automatik

Orang Muda Mengundi Ke? – Pengundi Automatik

Memandangkan kerajaan dah approve Undi 18 ni. Mesti sesiapa yang berumur 18 dan ke atas akan didaftarkan dengan automatik. Perlu ke benda ni? Apa kat
Orang Semenanjung Tak Tahu Hari Malaysia?

Orang Semenanjung Tak Tahu Hari Malaysia?

Sempena Hari Malaysia yang ke-56 semakin hampir. Team MKR turun padang dan bertanya orang-orang semenanjung ni. Adakah diorang tahu ke tidak latar be
Wanita Pertama Malaysia

Wanita Pertama Malaysia

Wanita-wanita ini telah menyumbang jasa dan memberi impak yang besar kepada negara. Selamat menyambut kemerdekaan yang ke-62! Sayangi Malaysiaku, M
1 19 20 21 22 23 31 210 / 307 POSTS