5 Lagu seram meremang bulu roma beb!

  1. Kelam Malam , OST Pengabdi Setan 2017

Cerita pengabdi setan ni orang kata seram bila tengok je confirm meremang bulu roma okay! lagu ni pun cukup seram Pencipta lagu ni sendiri yang cakap dia dapat rasakan lagu ni ada ” sesuatu ” . Naim daniel pernah cover lagu dan tak sengaja merakam satu kelibat putih yang melintas di belakangnya . https://www.youtube.com/watch?v=8UkFC-gdD4I

2. Lingsir Wengi , Lagu Seru Kuntilanak!

Jangan ada yang nak dengar lagu ni kalau lemah semangat sebab lagu ni memang seram giler ada orang kata boleh kena rasuk tau. Dinyanyikan dalam bahasa jawa. Ditanah jawa , lagu ni memang khas untuk seru hantu wanita atau dikenali ” Kuntilanak “ . Korang yang mana nak dengar tuh saya share link https://www.youtube.com/watch?v=KElWWGjDqg0 .

3. Menanti Kekasih , Penyanyi mati sebelum siapkan lagu

Pelik kerana lagu ni dipublish selepas tiga hari penyanyi ini mati. Result forensik menunjukkan, penyanyi ini telah mati seminggu sebelum lagu ini dihasilkan. Siapa yang menulis dan kenapa? Nah dengar. https://www.youtube.com/watch?v=FW2L7abaYwA

4. Selamat Malam , Lagu misteri bagi jawa

Nama Penyanyi yang nyayikan lagu ni pun dah seram tau , Sundel Belong yang bernama Suzana . Bagi orang jawa lagu ni misteri untuk menyeru hantu dan lirik – lirik mempunyai maksud yang mendalam bagi yang memegang kepercayaan adat jawa hingga sekarang . https://www.youtube.com/watch?v=_GgGSZuw

5. Ulek mayang , lagu puaka panggil hantu

Sejarah lagu ulek mayang sebuah mentera yang dinyayikan untuk halau roh jahat . Bayangkanlah , lagu yang seram dengan tarian yang mengikut rentak lagu meremang bulu roma kalau tengok. Nah saya share link boleh dengar sendiri okay! https://www.youtube.com/watch?v=lzRuFOwaUx0

COMMENTS