Tag: makanan

Rakyat Malaysia Kaki Sembang

Rakyat Malaysia Kaki Sembang

Tak tau lah kehidupan kat luar negara macam mana, tapi typical Malaysians selalu cakap otw hakikatnya dia baru otw nak buka mata. Punya lah semba
Cabaran Wanita Di Bulan Ramadhan

Cabaran Wanita Di Bulan Ramadhan

Bulan puasa tentu satu bulan yang penuh cabaran bagi golongan wanita. Salah satu cabaran khususnya bagi wanita ialah mereka dipaksa masak sepanjang bu
Ketupat

Ketupat

Susah sangat nak jumpa ketupat di bandar. Kalau nak makan kena balik kampung. Orang muda dah ramai tak pandai masak ketupat ke? Atau mungkin juga dema
Touch’NGo E-Wallet

Touch’NGo E-Wallet

T&G DIgital menginspirasikan Bazar Ramadhan “Kashless” pertama bagi memupuk kesedaran di kalangan masyarakat dan menjadikan ianya sebagai kelazima
Tempat Berbuka Bersama Golongan Marhaen

Tempat Berbuka Bersama Golongan Marhaen

MKR nak kongsikan beberapa tempat berbuka puasa bersama golongan marhaen. Kebanyakkan tempat ni berkonsepkan makan beramai ramai atau berkelah. Ada an
Pilihan Berbuka Puasa

Pilihan Berbuka Puasa

April akan melabuhkan tirai dan May akan tiba sekaligus merupakan bulan Ramadhan. Time puasa ni lah orang ramai berlumba-lumba untuk hunt tempat makan
Kad Harapan Mahasiswa

Kad Harapan Mahasiswa

Kerajaan akan melancarkan Hope Card kepada 800,000 peminjam PTPTN dalam usaha mengurangkan beban mahasiswa miskin. Betul ke lepas ni mahasiswa dah tak
7 / 7 POSTS