Provokasi atau strategi permasaran je? Jom kita selidik!

Baru-baru ni satu dunia telah digemparkan dengan UFC “Ultimate Fighting Championship”. Lebih menarik lagi pemenangnya iaitu pe­tinju profesional Rusia Khabib atau nama sebenarnya Khabib Abdulmanapovich Nurmagomedov telah menerima banyak provakasi oleh pihak lawan yang menambah lagi marah khabib apabila mempergunakan agama sebagai bahan provokasi.

Antara provokasi yang diterima oleh Khabib:

1)Aksi McGregor yang menawarkan whisky kepada Khabib. Khabib menolak dengan tegas, namun McGregor memaksanya.

Masa sidang media baru-baru ni, Mc gregor terlebih dahulu memprovok khabib dengan bercakap kasar dan menawarkan whisky sedangkan khabib ni seorang muslim.Haa korang rasa tak terbakar hati khabib tu kan. Tapi yang bagusnya khabib tetap jugak bersabar  dengan tolak whisky tu .Memang jelas Mc gregor sangat biadap semasa disidang media .

2) Sejak April lagi kenderaan yang dinaiki khabib telah pun diserang di Brooklyn  New York.

Mc Gregor dan pasukannya menyerang bas yang dinaiki Khabib dan pertarung-pertarung UFC yang lain dan lebih teruk lagi apabila hampir membunuh dua orang dalam bas tu.

3) Tidak cukup dengan tu uols, McGregor jugak bertindak keterlaluan dengan menghina ayahnya serta asal-usul Khabib.

4) McGregor memanggil pengurus Khabib, Ali Abdelaziz sebagai pengganas dan ‘tikus’, selain memperkecilkan tindakan Khabib serta orang Islam yang tidak minum arak.

Tetapi ada yang lagi menarik perhatian Mkr adalah,haa jom tengok seterusnya !

PAGES

1 2

COMMENTS