Skowt : Platform Untuk Bantu Band Indie

SKOWT merupakan platform yang menumpukan unsigned artist seluruh dunia dengan memberi mereka peluang dan ruang untuk menunjukkan bakat mereka.

Music di SKOWT di upload sendiri oleh artis dari pelbagai genre. Ianya percuma dan merupakan alternatif pantas untuk peminat muzik meluaskan citarasa mereka terhadap muzik.

Picture

Syarat yang dikenakan pun cukup simple. Kalau korang ada band atau lagu yang nak di upload dalam SKOWT, korang mestilah :
– Tidak berada di bawah mana mana label
– Wajib ada lagu sendiri
​Simple sangat kan?

Picture

Apa yang lagi menariknya tentang Skowt ini, mereka juga akan membantu artis artis ini dari segi dana. Dana yang diberikan tidaklah banyak tapi cukup lah untuk mereka guna untuk merakam single dan sebagainya.

Selain itu, mereka juga boleh memboleh kan artis untuk meng-update tarikh-tarikh gig yang bakal mereka adakan, jadi, peminat mereka tidak akan terlepas dengan gig yang bakal diadakan.

Beberapa lokal band yang telah sign up untuk menjadi ahli Skowt adalah;

Picture

Wearethemash

Picture

Jumero Music

Picture

Sada Borneo

Picture

Shadow Puppet Theatre
Jadi kepada kepada mereka yang ada produce lagu boleh lah korang join Skowt.it ni. Tak susah pun daftar dia.
Pergi je website Skowt.it dan click register. Good luck !!!

COMMENTS