Mula dari minat , sekali jadi masyuk!

  1. Yoe parey dan Asif bawa tuah kepada Syahmi sazali!

Syahmi Sazli production ni siapa je tak kenal kan? semua drama spontan dari production ni memang jadi tarikan orang ramai , tambah pula sejak ada dua pelakon yang ” limited ” yoe parey dan asif .. Kini mendapat 1.62juta subscriber dan jumlah tontonan 231 juta . Buatkan youtuber ni dapat gaji hampir RM500 ribu sebulan.

2. Alieff irfan berhenti belajar , kini dapat menggaji 8 pekerja

Anak kelahiran kota bharu kelantan ini mulanya dengan minat je buat video dan post dekat youtube dan dia tak percaya dia dapat jana pendapatan masyuk . Alieff nekad berhenti belajar dan focus dengan buat filem pendek dan jadi youtuber . Dari 1000 subscriber  kini mendapat 1juta subscriber  .Ni short filem yang mendapat 1.7juta tontonan.

3. TV Terlajak laris , laris macam tuan dia Dato Alif Syukri!

Siapa je tak kenal diva lelaki kita ni dekat instagram pun famous , sekarang tv terlajak laris pun menjadi tumpuan orang sebab kisah harian Dato ni dari pekerjaan sampai lah kerumah keluarga semua direkod dan di publish. Ada je perkara menarik yang kita tahu dari kisah hidup keluarga Dato kan! 175juta tontonan netizen .

4. Zukie Mohamad diam diam berisi!

Youtuber ini berada dalam industri hiburan Malaysia bersama rakannya, Jamal Tetsu dalam video parodi lawak. Kini, channel YouTube Zukie Mohamad hampir mencecah 1 juta subscriber setelah video pendek lakonan Oyot dan Pak Duan mendapat tontonan tinggi.

5. MR KOK0M pandai amik hati netizen youtube

 Produksi, Mr KoKom dimana mereka menggunakan YouTube sebagai medium untuk berkongsi video pengajaran serta content yang sangat ‘kena’ dengan situasi dikalangan rakyat Malaysia. Diwujudkan 2017 dan mendapat 565 ribu subscriber dan 85 juta penonton .

COMMENTS