Moisturizer Terbaik Yang Disahkan Secara Klinikal, Jom Kaji!

Moisturizer Terbaik serta diuji secara klinikal!

Siapa je tak nak kulit yang cantik kan? tapi korang tahu ke kulit kita kena ada penjagaan yang lengkap.kalau kita haus mesti kita nak minum air kan? macam tu lah kulit muka kita. Antara kesan paling ketara kulit korang dihidrasi ialah kulit korang kering dan terasa bersisik.
Okay Mkr nak kongsikan dengan uols 6 moisturizer yang bukan biasa-biasa tapi dari sudut Ahli Dermatologi. Jom tengok kat bawah:

1.Aquaphor Healing Ointment

Apa yang uniknya dia terkandung 41% petrolatum untuk membolehkan aliran oksigen mengalir dan bantu menyembuhkan kulit korang yang bermasalah!

“Pelembap ini sesuai untuk kulit yang sangat kering dan saya mencadangkan aplikasi ringan di muka sebelum tidur untuk merawat kulit yang sangat kering. Ia memberikan perlindungan tambahan untuk kulit berbanding pelembap biasa,” kata Dr Paul Jarrod Frank, selebriti.

2.Cetaphil Daily Moisturizer SPF 50

Haa siapa yang tak pernah dengar pasal cetaphil ni kan?  Cetaphil  terkenal sebab  telah terbukti secara klinikal memberikan penghidratan segera kepada kulit dan tahan lama. Produk ni ada Pro-Vitamin B5 and Vitamin B3 tau!
Bak kata Dr. Jeanine B. Downie, MD, FAAD, beliau suka Cetaphil’s Daily Moisturizer kerana ia bebas minyak dan tidak akan menyekat pori-pori atau membuatkan kulit bermasalah.Pelembap ini menghidrat, tetapi tidak berminyak,” katanya. Haa kalau Dr sendiri dah cakap macam tu mesti lah bagus kan! tak perlu was-was lagi okay?

3.Eucerin Calming Creme

Produk panas!!! Eh pasal apa produk panas? haa sebabnya produk ni berkualiti dan murah untuk kulit kering dan gatal,berbaloilah kalau uols beli. Eucerin jugak adalah brand yang dah selalu korang dengar , Sebab apa? sebab rata-rata produk Eucerin ni senang nak jumpa dekat watsons atau gurdian.Haa tapi untuk jenis ni, Mkr buat survey dia banyak jual dekat laman web online iaitu dekat amazon.com. Okay lah tu kan? Uols tunggu je kat rumah lepas tu barang pun sampai!

4.Cetaphil Oil Control Moisturizer SPF 30

Kalau korang nak tahu cetaphil ni ada banyak jenis produk, Cetaphil Oil Control Moisturizer yang ni lebih tertumpu untuk kawal minyak dan berjerawat. Harga dia pulak, memang mahal tapi berkualiti dan selamat !

Menurut pakar dermatologi Dr Kavita Mariwalla,Sekiranya korang terdedah kepada masalah jerawat, beliau sangat mengesyorkan pelembap bebas minyak ni sebab teksturnya yang ringan dan melembapkan. Produk mereka yang ni sangat lah susah nak jumpa dekat drugstore tapi korang boleh beli online dekat Lazada okay!

Nak tahu moisturizer terbaik lagi? klik seterusnya

PAGES

1 2

COMMENTS