Let’s Find Dance Club This Weekend !

by: Suha Rasheed
Anda rasa saya ada masa untuk sebuah depression? Ahaks ! Weekend tak tahu nak lepak mana? Haa, ini ada cadangan kat korang yang sukakan hiburan dunia. Ini semua doniaa !

1. Zouk Club.

Zouk telah berpindah ke lokasi barunya yang terletak di Jalan Tun Razak dengan konsep 11 kehidupan malam di bawah satu bumbung. Terletak di dalam hub hiburan TREC ( Rasa, Hibiscus Experience, Celebrate ), superclub ikonik adalah kombinasi unik kelab malam, bar tempat muzik dan restoran.

Waktu Operasi: Isnin – Selasa, (6.00 p.m – 3.00 a.m), Rabu- Khamis (6.00 p.m – 04.00 a.m), Jumaat & Sabtu (6.00 p.m – 05.00 a.m), Ahad (6.00 p.m – 03.00 a.m)

Lokasi: 436, Jalan Tun Razak, Kuala Lumpur Tel: +6 03 2171 1997

Ikuti www.kuala-lumpur.ws/magazine/zouk.htm untuk details.

2. Club Kyō at Mandarin Oriental KLCC .

Club Kyō di Mandarin Oriental Kuala Lumpur adalah kelab malam di hotel, menempatkan ruang tarian yang luas dengan persekitaran yang minimalis. Terletak di tingkat bawah tanah, muziknya terdiri daripada rumah dan techno untuk disko dan hip-hop, menjadikannya salah satu kelab paling popular di Kuala Lumpur.

3. Under9 KL Jalan Ampang .

​Under9 Kuala Lumpur, sebuah rumah bawah tanah dan kelab techno yang tersembunyi di Kuala Lumpur, adalah pilihan yang baik bagi mereka yang ingin menikmati tarian pada waktu malam. Terletak di Bangunan Ming Annexe di sepanjang Jalan Ampang, kelab kompak ini boleh menampung kira-kira 130 orang dalam satu masa, dengan DJ alternatif berputar-putar trek alternatif (seperti berkhayal psikedelik, tekno, dan rumah) pada malam hari Jumaat dan Sabtu. Masuk adalah RM15 sepanjang malam, menjadikannya salah satu kelab malam yang paling murah di pusat bandar.

Waktu Operasi : Jumaat & Sabtu (10.00 p.m – sehingga lewat pagi )

Lokasi: Bangunan Ming Annexe, 9, Jalan Ampang, Kuala Lumpur

4. Play Club at The Roof, Petaling Jaya.

Play Club at The Roof adalah sebuah kelab tarian premium yang menjadi tuan rumah kepada parti-parti sepanjang malam yang menarik di Petaling Jaya. Adanya muzik yang terdiri daripada EDM, hip hop dan lagu lagu, ia mempunyai aliran antarabangsa yang mantap seperti rapper Lil Jon dan pemenang anugerah Grammy Cedric Gervais. Para wanita dalam kumpulan empat dapat menikmati sebotol vodka sambil menari malam setiap hari Khamis.

Waktu Pembukaan: Rabu– Sabtu (6.00 p.m – 3.00 a.m)

​Lokasi: The Roof, 1 First Avenue, Bandar Utama, Petaling Jaya.

Tel: +6013 270 3111

Ikuti link www.kuala-lumpur.ws/magazine/play-club-the-roof.htm.

 5. Zion Club, Changkat Bukit Bintang.

Zion Club Kuala Lumpur adalah salah satu kelab malam yang paling ohsem di Changkat Bukit Bintang. Phabric adalah bahagian kelab malam yang ditetapkan oleh Kelab Kelab Kuala Lumpur Kuala Lumpur, yang terdiri daripada ruang tarian yang terang-terang, kawasan lounge yang futuristik, dan konsol DJ bertaraf tinggi yang menghadap lantai tarian. Dari hari Rabu hingga Sabtu, clubbers dapat menikmati malam penuh bertenaga dengan EDM terkenal dan DJ format terbuka seperti H3, Lemm, Ladybird, dan Tiger Ming.

Waktu Operasi: Isnin – Selasa ( 6.00 p.m – 03.00 a.m ), Rabu – Sabtu ( 6.00 p.m – 05.00 a.m ), Ahad 6.00 p.m – 03.00 a.m )

Lokasi: 31, Jalan Changkat Bukit Bintang, Kuala Lumpur

​Tel: +603 2072 6887

Ikuti www.kuala-lumpur.ws/magazine/zion-club-kuala-lumpur.htm.

Last but not least, have fun guys ! Dan harapnya kepada yang muslim jangan tetiba ada dalam ni pula. Haa tepuk !
Older Post

COMMENTS