Impak Koronavirus!

Image result for dijangkiti corona virus
  1. Jumlah kematian koronavirus meningkat!

Walaupun dah ada penawar tapi angka terus meningkat , Jumlah kematian terkini 1, 114 orang . Walaupun kes ni makin reda dan banyak pihak lega bila dengar ada penawar tapi tetap jadi kerisauan bila masih ada yang meninggal.

Image result for dijangkiti corona virus

2. Dari rawat pesakit , kini dijangkiti

Berita sedih lebih 500 kakitangan hospital yang berusaha untuk merawat pesakit yang dijangkiti virus korona , ada yang memang tak jumpa family sebab kerja kerana kuarantin , taknak ambil riksiko berjangkit , tetapi diri sendiri yang dijangkiti .

Image result for doktor dijangkiti

3. Pengantin Kuarantin diri, fikir tetamu

Viral bila pasangan pengantin buat live streaming semasa hari perkahwinan untuk mengelak jangkitan koronavirus dan fikir tetamu yang risau untuk hadir ke perkahwinan sebab pasangan tersebut baru balik dari China .

Image result for pengantin live streaming koronavirus

4. Rugi besar terpaksa cancel konsert !

Disebabkan koronavirus ada pihak yang mengalami kerugian besar terpaksa cancel konsert sebab macam kita tahu konsert terdedah dengan orang ramai , dalam keadaan macamni taknak ambik risiko . Panggung wayang pun tutup sekali di China.

Image result for konsert cancel sebab corona

5. Perjuangan Doktor muka melecet!

Doktor di Wuhan bersungguh kerja untuk merawat pesakit yang dijangkiti coronavirus ni tanpa rehat 12 jam , ada yang sampai muka berparut dan melecet akibat lama sangat pakai mask .