Dah Masuk Musim Cerai Ke?

Kalau dulu, di Malaysia ni kes penceraian merupakan perkara ‘Taboo’ dalam sesebuah rumah tangga. Orang yang cerai ni ibaratnya macam tak reti jaga rumah tangga sendiri lah. Tapi zaman sekarang ni rasanya orang ramai nampak penceraian antara pasangan suami isteri ni merupakan salah satu cara untuk menyelesaikan masalah.

Dalam bulan Jun dan Julai ni sahaja adalah beberapa pasangan artis yang mungkin dah tiada keserasian dan membuat keputusan untuk bercerai.

Fizo Omar dan Mawar

 

Radhi Oag dan Ayu 

Betty Banafe dan Bruce Dargus 

PU Abu dan Hana

Bukan dalam negara sahaja tau! Pada bulan jun yang lalu peminat-peminat drama korea dikejutkan dengan penceraian Song Joong ki dan Song Hye Kyo yang merupakan pelakon utama dalam drama hit korea Descendant Of The Sun (DOTS).

Dengan berpisahnya Song-Song couple yang ramai orang Ship ni, makin ramai pulak orang yang tak percaya dengan konsep happily ever after ni, haa sampai gitu sekali!

Apa-apa pun kita doakan yang terbaik untuk mereka dan berharap jalan yang mereka pilih ni adalah jalan yang terbaik untuk hidup mereka.

COMMENTS