Show Your Bikini Girlsssssss!

Zaman berganti zaman, bikini turut berubah dari semasa ke semasa mengikut arus fashion swimsuit era terkini. Kalau 40 tahun dulu sebelum kemunculan bikini, wanita omputih pakai gown untuk bermandi manda uolls tapi sekarang bikini dah mengalami transformasi yang seksi lagi hodddd! Berikut senarai evolusi bikini:

# One-Piece Bikini

Terlahir sejak tahun 1930 an lagi, kenalah dengan nama one-piece bikini cuma ada satu potongan saja. Menutupi payudara hinggalah ke bawah (punggung)- disekalikan.  Sesuai dipakai kalau korang betul-betul nak swimming lah sebab potongan yang polos tak akan menganggu korang untuk bergerak/berenang.

#Two-Piece Bikini

Ada dua potongan (top and panties). Sesuai untuk wanita yang memiliki perut yang seksi, sebab memang akan menunjukkan bentuk perut korang pun, dah kalau perut korang menggelebeh takkan nak pakai bikini yang tunjuk perut pulak kan? Dan kalau korang nak tahu design two-piece merupakan design yang dibuat atas permintaan seorang model yang memiliki tubuh seksi namun dia sukar nak mencari bikini seksi yang sesuai dengan dia. Alkisahnyaaaa..

# Tankini

Merupakan baju renang famous pada tahun 90 an. Design panties Tankini berbentuk segi tiga dan ada tank top. Bayangkan jelah macam pakai singlet and panties- itulah Tankini! Tankini di buat sebab masa tu ramai wanita yang nak nampak stylish, nak bergaya dengan dua potongan.

#Monokini

Lebih kurang macam One-Piece Bikini cuma bezanya ia lebih menonjolkan keseksian dan kepolosan kulit korang tu, sebabnya design nie berlubang di mana-mana! Seksi bak ang!

Hah apaaaa? Nak lagi seksi? Clicklah Nextpage!

PAGES

1 2

COMMENTS