Mafia Wanita Terkejam di Dunia!

6. Maria Leon

Seorang ibu kepada 3 orang anak. Leon dikenali sebagai bos besar dari kelompok gangster terutama dalam bidang penyeludupan dadah, pembunuhan dan penjualan organ tubuh manusia.

Hebatnya lagi, dia dilindungi oleh mafia dari Mexico yang bertugas dalam melindunginya dan mafia tersebut adalah gangster paling ditakuti di Kota Los Angeles.

7. Maria Licciardi

Maria Licciardi adalah bekas dari ketua kelompok Licciardi yang berada di Secondigliano, Napoli Utara. Maria merupakan bos pertama wanita dari kelompok Licciardi setelah suami dan kedua saudara laki-lakinya tertangkap.

Memperdagangkan gadis-gadis di bawah umur bekerja sama dengan Mafia Albanian dengan harga penjualan 2000 dollar per orang.

Khabarnya Licciardi masih tetap menjalankan bisnes jenayahnya dari balik jeruji besi hingga sekarang. Tak serik wei! Hehehe

8. Rosetta Cutolo

Rosetta Cutolo adalah saudara perempuan dari ketua jenayah terkenal Raffaele Cutolo yang merupakan mantan ketua Gangster Nouva Camorra Organizziata (NCO).

Masa hukumannya dikurangkan 4 tahun berbanding hukuman sebenar iaitu selama 9 tahun karena Rosetta selalu berkelakuan baik saat menjalani masa penghukuman di penjara. Erm boleh percaya ke ni?

9. Jemeker Thompson

Jemeker Thompson lahir dari keluarga miskin, rentetan itu dia dan suaminya Anthony Mosley menjalankan usaha perdagangan kokain.

Jemeker dipenjara selama 15 tahun. Setelah jejak jenayahnya berakhir, dia membuat memori tentang dirinya sendiri dalam sebuah buku biografi yang berjudul ‘Queen Pin: A Memoir’.

10. Anna Gristina

Anna Gristina menjadi  gangster wanita paling berbahaya dan ditakuti di dunia. Di bulan September 2012 dia ditangkap sebagai bos besar dari sindiket perdagangan seks wanita dibawah umur.

Disamping wanita dibawah umur, kebanyakan para anak buahnya berasal dari member Playboy Mansion dan Penthouse Model.

 

Tak dinafikan jarang kegiatan jenayah yang melibatkan wanita as the leader. Namun, jangan pandang sebelah mata taw! Tengok sahaja 10 wanita ini. Meremang bai!

#10mafiawanitaterkejamdidunia

#janganmainmaindenganwanitaini

#badpowerfulwomenintheworld

 

 

 

PAGES

1 2

COMMENTS