Part Time Budak Kampus

Duit belanja tak cukup ke? Eh awak kerja part time ke? Haaaa!  Mehh sini mykampusradio nak share dengan korang tentang kerja part time budak kampus (most atau kurang) buat. Nak tahu ? Jom tengok ..

Picture

PROMOTER MALL
Ni pekerjaan yang selalu sangat(kebanyakkan) student kampus buat. Nampak simple je pekerjaan ni tapi penat jugak lah. Mostly yang buat kerja ni adalah student yang agak teratur kehidupannya tetapi terpaksa bekerja kerana kekurangan wang ataupun dia teringin untuk membeli barangan yang diorang teringin tanpa susahkan mak bapak .

Picture

CALL GIRL / USHER /PR
Kerja cam ni sorry to say lah,  biasanya bebudak perempuan yang hot letops je. Jadi simpanan orang orang kenamaan / orang2 kayoo , boleh dapat 2k dalam satu malam tapi ermm .. dara tak boleh jamin lah masih ada ke tak? Haha. Mostly, student yang kerja macam ni datang dari keluarga yang susah . Memang mewah sekarang tapi nanti melarat. Siapa yang pernah buat kerja ni ? oupss …..

Picture

HOME TUTOR
Pekerjaan ni pun jarang student kampus buat. Kebanyakannya yang kerja macam ni sebenarnya hanya nak mengisi masa lapang and paling penting yang kerja macam ni kena bijak dan pintar serta brilliant untuk menjadi cikgu kepada remaja yang degil. Haha. Children nowdays .

Picture

BARISTA
Selalu sangat nampak muka budak budak yang kerja barista , kerja halal tapi makesure café yang uolls kerja takde benda benda haram lah kans? Heeee . kerja barista ni penat sikit tapi takpe lah kerja selagi korang mampu tapi jangan terganggu masa belajar korang .
Mana satu kerja yang korang pernah buat  ? haaa , share kan kepada kami di mykampusradio untuk facebook ataupun tweet and jangan lupa #mykampusradio .

COMMENTS