Ewww Darah!

Huishh derma darah? Ea derma darah,erm korang pernah tak derma darah kesayangan kepada orang lain? Bukan suntik by jarum untuk tujuan lain tau, kat sini tentang derma darah untuk tujuan kesihatan yang mana selalu dianjurkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia.

 

Tapi hairan kenapa ramai yang fobia nak dermakan darah? Erm mungkin ada sebab kenapa boleh jadi fobia kan? Ke sebab korang salah info weii?

Jom team MKR rungkaikan mengapa ramai yang fobia dan salah info tentang derma darah ni.

Kenapa fobia?

  1. Takut darah – Korang yang takut nak derma darah ni sebenarnya takut darah kan, baik mengaku??? Huhuhu,korang takut nampak warna merah darah keluar dari tangan korang kan?
  2. Takut jarum – Jarum yang besar dan panjang nak dicucuk kat lengan korang???Ewww mesti sakit weii.
  3. Takut pengsan – Dah siap derma darah, kot pengsan pulak sebab tak tahan rassa pening dan mabuk darah
  4. Nurse garang – Muke garang weii masa tengah cucuk jarum kat lengan si penderma darah. Senyum kan sedekah abam nurse yang ensem and akak nurse yang comel, Try senyum sikit. Hehehehe sikit je tau, jangan lebih-lebih pulak!

PAGES

1 2

COMMENTS