Cashless?? No Hal Lah. T&G eWallet Kan Ada.

Korang dah biasa pakai kad Touch&Go? Kalini T&G selangkah lagi ke depan dengan memperkenalkan T&G eWallet.

eWallet?? Apetu??

Ianya adalah aplikasi yang menyimpan wang elektronik dan membolehkan pengguna berbelanja tanpa perlu membawa wang tunai.

Banyak benda korang boleh buat dengan T&G eWallet ni tau. Contoh:
1. Beli tiket wayang/flight
2. Bayar Bil
3. Derma
4. Shopping
5. Bayar tol
6. Transfer duit.

Ni adalah antara benda-benda yang korang boleh buat dengan aplikasi terbaru ni. Selain tu, bila korang berbelanja dengan T&G eWallet ni, korang boleh menikmati banyak promosi dan rebates yang ditawarkan.

Cara Guna

Mula-mula korang install dulu apps T&G eWallet ni kat Playstore atau Apple Play store. Isi details & password. Kalau korang ada kad T&G, korang link kan je kad tu dengan apps ni. You are done! Boleh dah guna untuk shopping. Bila-bila masa, di mana-mana je. Korang boleh refer link kat bawah ni untuk lebih jelas lagi tentang cara-cara nak activate apps ni.

https://www.tngdigital.com.my/how-it-works.html

PayDirect

Kalau korg dah biasa bayar tol guna kod, korg boleh activate PayDirect ni kat apps korang dan guna masa nak bayar tol. Jimat masa, tak payah nak beratur topup kad korang dah. Linkkan debit kad atau kredit kad korang sekali untuk auto reload. Takde dah nak risau balance tak cukup.

 

So, tunggu apa lagi? Pakat ramai-ramai download and guna apps ni!

Newer Post
Older Post

COMMENTS