“Best Movies” Wajib Tengok Tahun 2020

Memandangkan kita sudah pun menghampiri tahun 2020, jom habiskan tahun ini dengan menonton movie yang mungkin belum korang tengok. Pssst! (Sediakan popcorn sebelum menonton movie #wajibtengok tahun ni okay!)

1. The Hunt

Dua belas orang asing bangun di lokasi yang tidak diketahui, diserahkan senjata, dan disuruh berlari. Mereka adalah bahagian dari “The Hunt,” permainan kecil di mana manusia memburu manusia … jadi, seperti The Hunger Games, tetapi abad ke-21 segala-galanya menjadi menarik apabila salah seorang pemburu menghidupkan permainan sebagai pemimpin pertandingan.

Pelakon: Betty Gilpin, Hilary Swank, Ike Barinholtz, Emma Roberts, Glenn Howerton

2. A Quiet Place Part II

The sequel, ditulis dan diarah oleh John Krasinski, menceritakan keluarga Abbott menangani ketakutan terhadap makhluk asing. Agak-agak mereka berjaya selamatkan diri dari makluk asing ke tidak?

Pelakon: Emily Blunt, Noah Jupe, Cillian Murphy, Millicent Simmonds

3. The Woman in the Window

Filem thriller misteri psikologi ini berdasarkan buku terlaris The New York Times dengan nama yang sama oleh A.J. Finn. Filem ini menyusul Dr. Anna Fox (Adams) yang percaya bahawa dia melihat jirannya terbunuh pada suatu petang hanya untuk diberitahu wanita yang dia lihat di tingkap itu sebenarnya masih hidup.

Pelakon:  Amy Adams, Julianne Moore, Gary Oldman, Anthony Mackie, Wyatt Russell, and Brian Tyree Henry

4. Fantasy Island

Fantasy Island mengisahkan percutian sekumpulan kawan menginap di sebuah resort tropika mewah terpencil. Namun, mimpi mereka menjadi mimpi buruk dari pembunuhan dimana mereka harus menyelesaikan misteri pulau itu untuk kembali kepada kehidupan asal.

Pelakon:  Lucy Hale, Maggie Q, Portia Doubleday, Charlotte McKinney, Michael Peña, Michael Rooker

5. The Bay of Silence

Pasangan suami isteri, Will dan Rosalind mempunyai kehidupan yang sempurna… sehingga kelahiran anak lelaki mereka mula mencetuskan masa lalu yang menghantui Rosalind. Apabila anak mereka hilang, Will tidak percaya isterinya ada kaitan dengannya.

Pelakon: Claes Bang, Olga Kurylenko, Brian Cox, Alice Krige