Author: YayaInd

1 2 3 11 10 / 101 POSTS
Pilihan Berbuka: Buffet vs Restoran vs Bazar Ramadhan?

Pilihan Berbuka: Buffet vs Restoran vs Bazar Ramadhan?

April akan melabuhkan tirai dan May akan tiba sekaligus merupakan bulan Ramadhan. Time puasa ni lah orang ramai berlumba-lumba untuk hunt tempat
Adakah Feminism Sesuai Dengan Islam?

Adakah Feminism Sesuai Dengan Islam?

Islamic Feminism- pelbagai pendapat yang dilontarkan yang menerima mahupun lantang menentang. Dengarkan apa kata para wanita kita tentang perkara
10 Muzium Terpelik di Dunia

10 Muzium Terpelik di Dunia

Setiap negara mempunyai muzium untuk menyimpan barangan bersejarah dan berharga. Muzium antara tempat wajib dilawati bila kita travel kat tempat o
Otak Otakkkkk! 10 Filem Zombie Ngeri Teroxx!

Otak Otakkkkk! 10 Filem Zombie Ngeri Teroxx!

Zombie dikenal dengan rupa yang menyeramkan, menakutkan dan menjijikkan yang bernafsu dengan otak manusia hidup! #Kanteen kongsikan Top 10 Filem Z
Pilihan Raya Terbesar di India- 900 Juta Pengundi!

Pilihan Raya Terbesar di India- 900 Juta Pengundi!

Nak tahu apa yang menarik dengan proses pengundian di India yang merangkap sebagai negara demokrasi terbesar dunia ini? Jangan lupa untuk dengarka
Adakah Siswazah Malaysia Cukup Pandai?

Adakah Siswazah Malaysia Cukup Pandai?

Banyak universiti tempatan yang mendapat gelaran universiti terbaik di Asia mahupun dunia, adakah ini menggambarkan mahasiswa universiti Malaysia
Movie Review: Us

Movie Review: Us

Sama ada korang dah tengok atau belum, tetap saja Us mengungguli dengan gelaran cerita 'Luar Jangkaan' kan? MKR reviewkan untuk korang! #Kantee
Trend ‘Nafkah Couple’

Trend ‘Nafkah Couple’

Viral pasangan kekasih yang takda ikatan perkahwinan yang sah pun boleh dapat nafkah! Wah untungnya, kalau macam ni tak kahwin pun takpa! Japppp,
Pembunuh Tak Dikenakan Hukuman Mati: Barat Haramkan!

Pembunuh Tak Dikenakan Hukuman Mati: Barat Haramkan!

Jumlah negara yang mengharamkan hukuman mati semakin meningkat, mungkinkah Malaysia akan ikut jejak yang sama? Negara barat ada alasan yang tersen
International Fashion Week Paling ‘WOW’!

International Fashion Week Paling ‘WOW’!

Industry fashion berkembang maju mengikut peredaran zaman. Fashion show boleh bagi korang idea style apa yang tengah in & trendy sekarang ni!
1 2 3 11 10 / 101 POSTS