1 2 3 90 10 / 895 POSTS
Yakin Ke Jantina Kalian?

Yakin Ke Jantina Kalian?

Gender atau jantian adalah sesuatu yang mengelirukan sesetengah pihak di mana ada yang menerima pemahaman dimana gender adalah sesuatu yang menen
Muslim Malaysia, Vaksin & Autisma

Muslim Malaysia, Vaksin & Autisma

Kajian saintifik dan bukti dah banyak dijalankan berkaitan vaksin. Tapi peratusan antivax makin meningkat tiap tahun. Apa punca? Paranoid sangat deng
Carta Lagu MKR Octoboer 2019

Carta Lagu MKR Octoboer 2019

Carta lagu MKR 10 terbaik bagi bulan October 2019. Jom tengok mana tau ada band favorite korang. #LaguIndie #SupportLocal #October Follow Sosi
Melayu dan Career

Melayu dan Career

Kalau korang semua ingat masa kita kecil dulu, terutamanya di sekolah rendah dan sekolah menengah kita sering ditanya, kalau besar nak jadi apa? Apa
Fresh Grad Tak Mampu Beli Rumah

Fresh Grad Tak Mampu Beli Rumah

Belia kini menghadapi kesukaran apabila rumah di Malaysia makin lama makin mahal. Belia hanya mampu membeli rumah sekiranya harga rumah berharga RM 1
AMENDE TRADE WAR NI?

AMENDE TRADE WAR NI?

Trade War adalah peperangan dari segi ekonomi dan perdagangan. Sebelum peperangan perdagangan antara China dan Amerika Syarikat, sebenarnya peper
PAS Buat Uturn

PAS Buat Uturn

Pada 16 November kelak akan berlakunya Pilihan Raya Kecil (PRK) untuk menggantikan kekosongan Ahli Parlimen di kawasan Tanjung Piai. Kekosongan terse
Pemikiran V for Vendetta : Idea adalah Kalis Peluru

Pemikiran V for Vendetta : Idea adalah Kalis Peluru

“Remember, remember the fifth of November of gunpowder treason and plot. I know of no reason why the gun powder treason should ever be forgot.”.
Sinopsis V For Vendetta Filem Pemberontakan

Sinopsis V For Vendetta Filem Pemberontakan

V for Vendetta mengambil latar belakang Inggris di era masa depan ketika berada di bawah kepemimpinan kerajaan berbentuk autokrasi. Hal ini bermu
ANDA PERLU TAHU RETT SYNDROME

ANDA PERLU TAHU RETT SYNDROME

Rett Syndrome adalah genetic brain disorder dan diberi nama selepas orang pertama yang menghidap penyakit misteri ini iaitu Andreas Rett pada tah
1 2 3 90 10 / 895 POSTS